петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 199
home Општини

Кичево: Средните училишта „Мирко Милевски“ и „Дрита“ во лоши услови

Кичево: Средните училишта „Мирко Милевски“ и „Дрита“ во лоши услови

Унијата на средни училишта (УСУМ) на Македонија објави триминутно видео на кое се прикажани лошите услови на две средни училишта во Кичево, „Мирко Милевски“ и „Дрита“, пренесува Kercova.net.

Според нив, овие училишта се оставени во заборав, одржувањето е на ниско ниво, во училниците има глуфци, африканските услови, простории кои изгледаат како воена состојба.

Тие велат дека училишните простории во Кичево не се дезинфицирани и дека за време на истражувањето учениците изјавиле дека голем дел од нив се болни од лоша училишна хигиена.

УСУМ преку објава на Фејсбук бара одговорност од надлежните и преземање преземање мерки за решавање на проблемот.

Коронавирус