понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 69
home Општини

Кичевчани во паника: Со денови маки мачат со мечка која секојдневно ги вознемирува (ФОТО)

Кичевчани во паника: Со денови маки мачат со мечка која секојдневно ги вознемирува (ФОТО)

Жителите од селото Колари, Кичевско мака мачат, последните денови во со една голема мечка која се доближи до куќите и му се заканува особено на добитокот од оваа село.

Според тоа што ни јавија жители на оваа село, мечката барала храна во околината на селото и многу е агресивна.

Луѓето се попречени да ги користат пасиштата во близина на самата шума до селото , тие исто така се плашат да заминат на сечење дрва за зимскиот период.

Сега за сега не се знае дали е нанесена штета на некое од бачилата во близината на селото , особено оние кои се во самата шума до селото.

Коронавирус