петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 171
home Општини

Каварадци ќе добие нов скејт парк, Јанчев оствари уште еден проект по барање на младите

Каварадци ќе добие нов скејт парк, Јанчев оствари уште еден проект по барање на младите

Општина Кавадарци во соработка со Вардарски плански регион ќе го реализира проектот “Изградба на скејт парк со 7 елементи и уредување на пешачки и велосипедски патеки во Вардарскиот плански регион“. Проектот е кофинансиран од страна на Министерството за локална самоуправа и Владата на Швајцарската Конфедерација. Општина Кавадарци учествува со околу 50% од вкупните средства. Голема благодарност до професионалниот скејтер Петар Вагенер од Германија кој веќе подолго време волонтира во Општина Кавадарци и беше најголем иницијатор за изградбата на скејт парк, напиша на Фејсбук, градоначалникот на општина Кавадарци, Митко Јанчев.

Коронавирус