понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 63
home Општини

Кавадаречкото село Марена доби нова градинка

Кавадаречкото село Марена доби нова градинка

Во рамките на проектот и руралните средини да добијат детски градинки на Министерството за труд и социјална политика, денеска во село Марена беше предаден во работа објектот „Петар пан„ – детска градинка со опфат за грижување на 25 до 30 деца.

Градинката ја изгради Локалната самоуправа Кавадарци  а целосно ја опреми Министерството за труд и социјална политика од каде има информација дека годинава се изградени над 30 објект за згрижување на деца, а Кавадарци ке добие уште една голема.

Градоначаникот Митко Јанчев, при обраќањето денеска, најави дека во текот на ова лето ке бидат предадени нови занимални со проширување на постојните единици , така што   ке се зголеми можноста од запишување на нови деца.

Инаку во градот има потреба од изградба на нова градинка која Кавадарци најверојатно ке ја добие.

На свеченоста во село Марена присуствуваше и министерката за Труд и социјална политика Мила Царовска.

Коронавирус