четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 186
home Општини

Излезеноста во Крива Паланка до 11 часот 13 во Ранковце 7.24 проценти

Излезеноста во Крива Паланка до 11 часот 13 во Ранковце 7.24 проценти

Излезеноста на граѓаните за референдумот до 11 часот во Крива Паланка е 13 отсто, а во Ранковце избирачкото право го оствариле 7.24 отсто од граѓаните.

– Гласањето се одвива нормално и без проблеми на сите 47 избирачки места во општина Крива Паланка, а излезеноста на последната контрола, пресекот во 11 часот изнесува 13 отсто, информира Душко Арсовски, престседател на ОИК, Крива Паланка.

Во општина Ранковце до 11 часот , според информациите од ОИК, гласале 240 граѓани или 7.24 проценти од вкупнито број регистрирани гласачи.

МИА

Локални избори 2021