сабота, 28. јануари 2023. Вести денес: 35
home Општини

Низа проекти за урбанизација, развој и решавање на проблемот со загадувањето во Кавадарци

Низа проекти за урбанизација, развој и решавање на проблемот со загадувањето во Кавадарци

Кавадаречките медуми,портрали и дописници имаа средба со градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев.Го прашаа и добија одговор за важните работи од интерес на Општината:

-Комунална изградба 2018,решавањето на проблемот со паркирање,загадувањето на Кавадарци,како ке се урбанизира градот во иднина,колкав ке биде буџетот на Општината 2019 година,изградба на водоводна канализациона и колекторска мрежа,развој на образование, култура и спорт,доночна политина на Општината и други прашања.

-Јанчев даде одговор за повеќе , проблеми , прашања и дилеми на кавадарчани .