вторник, 7. декември 2021. Вести денес: 35
home Општини

Илиевски од Новине, Речица: Со новите индустриски зони ги задржуваме младите дома, во Куманово

Илиевски од Новине, Речица: Со новите индустриски зони ги задржуваме младите дома, во Куманово

Денеска кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ и Коалицијата, Оливер Илиевски одржа прес конференција во индустриската зона Новини, Речица каде истакна дека програмата „Најдоброто за Куманово“ предвидува стратегија на задржување и враќање на младите тука дома, во родниот град. Со развој на индустриската зона, со развој на технолошко индустриски развоен центар до нови работни места.

„Младите да ги насочиме да работат во приватниот сектор за повисоки плати, наместо за ниски плати во јавната администрација. Мораме да направиме пресвртница, да го прекинеме секојдневното иселување на младите, отпишувањето на децата од училиштата. “- истакна Илиевски.

„Драги млади, потребни сте ни вие за да изградиме подобра заедничка иднина. Се обврзувам да бидам ваш партнер во се, ќе имате добро платени работни места и ќе живеете тука и ќе градите семејства тука, дома, во Куманово.“- заврши Илиевски со порака до младите.

Коронавирус