сабота, 10. јуни 2023. Вести денес: 14
home Општини

Градоначалникот на Виница одржа состанок со координативното тело за зимско одржување на патиштата

Градоначалникот на Виница одржа состанок со координативното тело за зимско одржување на патиштата

Денес одржавме состанок со координативното тело за зимско одржување на патишта на кој беа презентирани и разгледани оперативната програма за одржување на патишта на Македонија пат и програмата за зимско одржување на ЈП Солидарност, стои во Фејсбук статусот на Миле Петок, градоначалникот на Општина Битола.

Тој информираше и дека на состанокот присуствуваа преставници од Локалната самоуправа, МВР, ЈП Солидарност и државниот инспектор за патишта.