сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 0
home Општини

„Градоначалникот Јованоски не исполни ништо од тоа што вети пред прилепчани“

„Градоначалникот Јованоски не исполни ништо од тоа што вети пред прилепчани“

Денеска Советот на општина Прилеп ја одржа својата 22-ра седница на која како најважна точка беше донесувањето на Буџетот на општината за 2019 година.

-Во овој момент, кога се носи вториот буџет на општината од мандатот на Јованоски, важно е да се нотира што се имаа ветено и што реализираа за граѓаните на општина Прилеп.

Во програмата градоначалникот Јованоски пред прилепчани вети, итна гасификација на Прилеп, ништо од тоа, завршување на градежните активности со училиштето во населбата Сточен пазар, ништо и од тоа. Итна изградба на градинка во населбата Точила, итно реновирање и реконструкција на домот за стари лица “Киро Крстески – Платник” и зголемување на неговите капацитети, ништо и од тоа. Понатаму нема ништо изградба на нов театар со кино сала, нема ниту изградба на повеќенаменски спортско рекреативен центар со покриен базен “Maкедонија”. Ништо и од реконструкцијата на чаршијата, ништо од покривањето на коритото од Дабничка река, ниту од комплетната реконструкција на старата бања која требаше да биде музеј.

Ни трага ни глас од четирите мерни станици за загаден воздух. Ниту еден нов садник е засаден. Не видовме ниту поставување на подземни контејнери во центарот на градот.

Ништо и од решавањето на проблемите на ромското население, единствено поставени се само неколку канделабри во населбата Три багреми, велат од ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп.