понеделник, 26. септември 2022. Вести денес: 112
home Општини

Гласањето почна без проблеми во општините во струмичко и радовишко

Гласањето почна без проблеми во општините во струмичко и радовишко

Сите гласачки места во општините Струмица, Радовиш, Василево, Босилово, Ново Село и Конче се отворени точно во 7 часот и во нив гласањето тече без никакви проблеми.

Според информациите од претседателите на општинските изборни комисии, на сите гласачки места навреме е доставен изборниот материјал, а избирачките одбори подготвени го почнале денешното гласање.

Во Струмица се запишани 49.086 гласачи, а се гласа на 83 избирачки места, во Босилово има 12.208 избирачи со 19 избирачки места, Василево 10.438 избирачи на 19  места, Ново Село 11.267 запишани избирачи со 20 избирачки места, Радовиш 24.215 избирачи ќе гласаат на 46 избирачки места и во општина Конче се запишани 2.755 избирачи, а се гласа на седум избирачки места.

МИА

Коронавирус