среда, 3. март 2021. Вести денес: 177
home Општини

Гасифицирана Струмица се гуши

Гасифицирана Струмица се гуши

Струмица во моменотв е најзагадениот град во Македонија, иако постојано од власта се напоменува дека општината е гасифицирана, па и дека се спроведуваат серија на мерки против загадувањето.

Во моментов ПМ 10 честичките на мерната станица во Струмица покажува неверојатни 624 микрограми.

Коронавирус