недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Општини

ФОТО: Состојбата на Охридското езеро станува загрижувачка

ФОТО: Состојбата на Охридското езеро станува загрижувачка

Забележано е намалување на нивото на водата во Охридското Езеро.

Охридското Езеро есенва е со изразено намалено ниво, што се гледа со голо око на крајбрежјето.

И покрај сите апелирања на страна на граѓаните да се превземе нешто околу оваа катастрофална состојба во која се наоѓа најскапоценото богаство на Република Македонија, сепак властите остануваат глуви на оваа тема.

 

 

 

Коронавирус