понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 102
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Општини

ФОТО: Масовна сеча и уништување на дрва во основно училиште во Кичево

ФОТО: Масовна сеча и уништување на дрва во основно училиште во Кичево

Овие денови во основното училиште „Владимир Полежиноски“ се прави масовна сеча на дрва кои покрај тоа што се украс на училиштето и негова заштита се и кислород кој секојдневно го вдишуваат жителите на Кичево.

Ваквата негрижа за животната средина и уништување на дрвата кои се посадени пред дваесетина години до сега е не е забележана во минатото.

Кичево инаку е град кој е највисоко на листата на загадување, затоа тие ги повикуваат властите да преземат мерки за заштита и да се спречи уништувањето на дрва во нашиот град како во училиштето така и надвор од него.

Коронавирус