недела, 5. декември 2021. Вести денес: 89
home Општини

Еколошка бомба: Запалена депонијата во виничко, ужасна миризба се чувствува и 15 километри од неа

Еколошка бомба: Запалена депонијата во виничко, ужасна миризба се чувствува и 15 километри од неа

Депонијата  во село Лески е извор на зарази и загадувач кој зафаќа дури 15 километри околу себе.

Запалената депонија е еколошка бомба за сите жители кои живеат во овие населени места.

Жителите на Лески велат дека едвај дишат. Ужасната миризба се чувствува во Виница, а ја почувствувале и жителите на Блатец.

Од Лески до Блатец има повеќе од 15 километри, што јасно укажува колкава штета нанесува оваа депонија.

Коронавирус