среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 64
home Општини

Екипи на ЈП „Водовод“ Охрид започнаа со изведба на нова водоводна линија на улицата „Бранко Шотра“

Екипи на ЈП „Водовод“ Охрид започнаа со изведба на нова водоводна линија на улицата „Бранко Шотра“

Екипи на ЈП „Водовод“ Охрид започнаа со изведба на нова водоводна линија на улицата „Бранко Шотра“, информира градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков.

-Со цел подобрување на квалитетот во водоснабдувањето се поставува нов цевковод од полиетиленски материјал со профил ф63 мм во должина од 50 м. Исто така вклучува и поединечно преприклучување на сите објекти од улицата во новата линија, пишува Пецаков на Фејсбук.

Коронавирус