сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 102
home Општини

Донирано комбе-возило за инвалидизираните лица во Кавадарци (ВИДЕО)

Донирано комбе-возило за инвалидизираните лица во Кавадарци (ВИДЕО)

На инвалидизираните лица од Кавадарци денес им беше донирано комбе-возило за извршување на нивни работи.

Донацијата на градоначалникот Митко Јанчев му ја врачи германскиот анбасадор во РМ Томас Герберих.

Денеска  на лица попречени во движењето  им беше донирано комбе- возило кое ќе го користат  инвалидизираните лица во Општината Кавадарци, рече градоначалчнкикот Митко Јанчев  кој имаше средба со амбасадорот на СРГ во Р.Македонија.

Ангажиран е и возач, а Општината ќе ги поднесе сите трошоци за одржување на возилото. Ќе може да се користи со претходно закажување за нивни секојдневни потреби.

Во присуство на Михајло Михајлов-претседател на Здружението на телесни инвалиди „Мобилност„, донацијата ја врачи германскиот амбасадор.