недела, 25. јули 2021. Вести денес: 32
home Општини

До 11 часот излезноста на изборите во Охрид 16,3, во Струга 10,2 и во Дебрца 14,7 проценти

До 11 часот излезноста на изборите во Охрид 16,3, во Струга 10,2 и во Дебрца 14,7 проценти

На предвремените парламентарни избори до 11 часот во Охрид на гласање излегле 16,31 отсто од лицата со право на глас.

Излезноста во Општина Дебрца до 11 часот изнесува 14,7 отсто од гласачите.

За истиот период до 11 часот во Струга правото на глас го оствариле 10,18 отсто од лицата со право на глас.

Според информациите од ОИК на трите општини, гласањето се одвива непречено, без какви било направилности во фер и демократска атмосфера.

Коронавирус