петок, 30. септември 2022. Вести денес: 149
home Општини

Дел од Мрзенци утре без струја

Дел од Мрзенци утре без струја

Од 9 до 15 часот утре без струја ќе остане дел од населеното место Мрзенци и околните објекти на компаниите „Ледра“, оранжерии „Баламов“, „Тефтер транс“, плантажата „Авлаќ“ и „Житопром’, соопшти Контролно-енергетскиот центар на ЕВН од Гевгелија.

Прекинот во напојувањето со струја ќе биде поради тоа што екипи на ЕВН ќе работат на реконструкција и модернизирање на дистрибутивната мрежа на општина Гевгелија.

Се работи за инвестициски зафати за подобрување на квалитетот во  снабдувањето со електрична енергија.

Коронавирус