петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 64
home Општини

Дедо Киро едвај преживува: Тој е на работ на егзистенцијата и ИТНО му е потребна наша помош

Сите хумани граѓани кои би сакале да помогнат нека стапат во контакт со Виктор 077 707 191.
Дедо Киро едвај преживува: Тој е на работ на егзистенцијата и ИТНО му е потребна наша помош

Киро Пасков е на самиот раб на егзистенција, итно му се потребни финансиска и медицинска помош.

Условите во кои живее придонесуваат за влошување на неговата здравствена состојба.

Апелот за помош го пренесува „Донации“.

Државните институции и социјалните служби сè уште немаат слух за лицата како Киро, кои, за жал, ги има во голем број во Република Македонија.

Пасков е неспособен за работа и со оглед на тоа, не е во можност да си обезбеди подобри услови за живот. Оставен на милост и немилост, заборавен од општеството, гладува со денови, a малата планинска река, како вистински човек од дивината, ја користи за пиење и одржување лична хигиена.

Да помогнеме !!

Сите хумани граѓани кои би сакале да помогнат нека стапат во контакт со Виктор 077 707 191.