вторник, 17. мај 2022. Вести денес: 166
home Општини

Цело село оставено без вода за наводнување- Земјоделците оставени на немилост

Цело село оставено без вода за наводнување- Земјоделците оставени на немилост

Веќе 12 ден како нема вода за наводнување селото Црнилиште, Овче Поле. Граѓаните од денеска започнаа со протести барајќи решение за овој горлив проблем. Инаку селото Црнилиште добива вода од системот за наводнување Калиманци.

Коронавирус