среда, 17. јули 2019. Вести денес: 70
home Општини

Битола и Тетово без македонски знамиња за 8-ми септември: Градоначалничката не се ни појави на прославата

Битола и Тетово без македонски знамиња за 8-ми септември: Градоначалничката не се ни појави на прославата

Битолската градоначалничка, Наташа Петровска, не најде време да се појави на прославата за 8-ми септември.

Згора на тоа, градоначалничката од СДСМ, не се ни потрудила да стави знамиња низ градот, барем некако да се обележи овој ден.

Речиси во пола Битола не може да се најде ниту едно знаме, ниту еден симбол дека денес е голем македонски празник.

Македонско знаме денес нема ниту во Тетово.