петок, 15. октомври 2021. Вести денес: 162
Во живо

Митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Лозово

home Општини

Без проблеми тече гласањето во четирите општини од Тиквешијата

Без проблеми тече гласањето во четирите општини од Тиквешијата

Без проблеми тече гласањето во четирите општини од Тиквешијата.

До 13 часот во Кавадарци гласале 14,3 отсто од вкупно запишани 32.217 лица со право на глас. Се гласа на 59 избирачки места.

На 28 избирачки места во Неготино, од 15.894 избирачи, гласале 15,72 проценти.

Во Росоман се гласа на 10 избирачки места. Право на глас имаат 3.344 росоманци.  До 13 часот, излезноста во Росоман 9,4 отсто.

Засега нема нови податоци за излезноста во Демир Капија. Сите податоци се добиени од претседателите на општинските изборни комисии. 

Коронавирус