понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 22
home Општини

Апсолутно мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Виница

Апсолутно мнозинство на ВМРО-ДПМНЕ и во советот на општина Виница

ВМРО-ДПМНЕ освои мнозинство и во советот на општина Виница.

Имено, ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата но новиот совет на општината во Виница ќе има 8 советници, СДСМ 6 и ЛДП/ДОМ 1.

ВМРО-ДПМНЕ исто така со нивниот кандидат за градоначалник Миле Петков издовјуваа голема победа уште во првиот круг против кандидатот на СДСМ Ивица Димитров.