петок, 3. декември 2021. Вести денес: 154
home Општини

Антикорупциска: Советникот Усеини не може да добива тендери од Општина Охрид

Антикорупциска: Советникот Усеини не може да добива тендери од Општина Охрид

Антикорупциската комисија од Општина Охрид бара да ги раскине сите договори со фирмите што се во сопственост на советникот Нефи Усеини, пишува А1он. Причина за одлуката е судирот на интереси, но и повредата на законите.

Од Државната комисија за спречување на корупција, до Општина Охрид е испратен допис со мислење дека ќе настане состојба на судир на интереси доколку општината склучи договор со правно лице каде како сопственик се јавува член на Советот на Општина Охрид, а како управител се јавува член на неговото семејство.

Целата вест на А1он.

Коронавирус