недела, 18. април 2021. Вести денес: 0
home Општини

Алпскиот воздух на Заев никако да стигне во Струмица, загаденоста руши рекорди

Алпскиот воздух на Заев никако да стигне во Струмица, загаденоста руши рекорди

Скоро и да нема град во Македонија во кој моментално има чист воздух.

Мерните станици покажуваат над-нормално загадување во мерните станици во Струмица, Битола, Скопје, Тетово и Кочани…

Во Струмица се измерени рекордни 414 µg/m3, додека мерната станица во Битола покажува висока концентрација на ПМ честички, дури 379 µg/m3.

Коронавирус