вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 68
home Општини

Акциска контрола во Тетово на возила кои вршат јавен превоз: Најголем број од нив имале неисправни сопирачки

Акциска контрола во Тетово на возила кои вршат јавен превоз: Најголем број од нив имале неисправни сопирачки

На 04.11.2021 на тетовско-гостиварското подрачје спроведена е акциска контрола за техничка исправност на возилата кои вршат јавен превоз на патници. При контролата, откриени и санционирани се вкупно 22 неисправни возила, односно прекршоци (ТЕ-17 и ГВ-5).

Најголемиот број од нив (12) имале неисправни сопирачки (ТЕ-10 и ГВ-2), кај 2 возила била констатирана неисправност на уредите за управување (ТЕ-1 и ГВ-1), а кај 3 возила (ТЕ) неисправност на други уреди. Сите неисправни возила веднаш се исклучени од сообраќај, а санкционирани се и 13 други видови сообраќајни прекршоци (ТЕ-11 и ГВ-2).

Коронавирус