понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 133
home Македонија

ВИДЕО: Конечно заедно: По 60 години брак, 215 дена беа разделени поради пандемијата

ВИДЕО: Конечно заедно: По 60 години брак, 215 дена беа разделени поради пандемијата

Џозеф и Ева се запознаа пред повеќе од 60 години, се венчаа и имаа пет деца и бројни внуци. Тие целиот свој живот го поминаа заедно. Погледнете ја нивната трогателна средба по повеќе од седум месеци разделба.

Видеото за повторното обединување на Џозеф и Ева Лорет, обете во 80-тите години, кои конечно се сретнаа по повеќе од седум месеци, или цели 215 дена разделба поради пандемијата на коронавирусот, ги трогна многумина кои ја видоа снимката од таа средба.

Џозеф и Ева Лорет се во брак 60 години и 10 месеци, па тие седум месеци разделба им беа многу тешки. Ова го покажуваат солзите на повторната средба и неговата изјава: „Сега знам дека за 60 години направив една добра работа“.

Тие се запознаа пред повеќе од 60 години, како тинејџери, на лизгалиште, по што Ева, вели на шега, не престанала да го брка. Денес имаат пет деца и бројни внуци, за кои Ева вели дека престанале да бројат по 10-ти или 12-ти внук.

Тие завршија разделени откако Џозеф мораше да оди на операција каде му ја ампутираа ногата. После тоа, тој мораше да оди на рехабилитација, а Ева не беше во можност да го посети поради пандемијата на коронавирусот. Семејството помагаше секој ден да се слушаат на телефон и организираа неколку посети на бањата на Ева. Но, сè што можеа да сторат е да си мавтаат низ прозорецот.

Кога Ева се пресели во старечкиот дом Розекастел во Делени Крик, Флорида, во август, вработените им помогнаа на неа и Џозеф да се слушаат секој ден.

Клари Абреу, координатор за социјален живот на корисникот, вели дека била толку возбудена минатата недела кога Џозеф требаше да се пресели во домот на Ева, што шетала цела ноќ и утро. Кога конечно дојде моментот на состанокот, таа сними видео.

Коронавирус