четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 57
home Вести

Жителите на Кисела Вода денеска го собираа отпадот што го газат секој ден и го истурија пред влезот на Министерството за здравство

Жителите на Кисела Вода денеска го собираа отпадот што го газат секој ден и го истурија пред влезот на Министерството за здравство

Жителите на Кисела Вода денеска го собираа отпадот што го газат секој ден и го истурија пред влезот на Министерството за здравство.

-Досега немаме постигнато договор и немаме одговор од надлежните ниту пак од Министерството за здравство. Затоа денес ние спремивме едно прашање до нив, има една невладина организација која го користи мотото за да ги одбрани зависниците „лечењето е право, а не привилегија“, а јас ќе ги прашам нив дали лечењето е право или привилегија да ја користат за да не малтретираат нас? Од тука има многу луѓе што се боцнале на игла, што иделе на инфективно да се прегледаат и година дена дали ќе бидат заразени со болести. Пред неколку денови ќерка на еден наш жител која има 10 години се боцна со игла каде што треба да чекаме сега резултати дали ќе има некој вирус или зараза, велат жителите.

Тие додаваат дека ова ѓубре собрано од таму денес ќе им го истурат пред дворот на Министерството за здравство без разлика која и да биде казната.