четврток, 28. септември 2023. Вести денес: 134
home Вести

Зимата на праг? Еве кога можат да се очекуваат снежни врнежи во Скопје

Зимата на праг? Еве кога можат да се очекуваат снежни врнежи во Скопје

Оние кои уживаат во снегот оваа година ќе се изначекаат да го видат во главниот град.

Снежни врнежи според прогнозите на подолг рок во главниот град може да се очекуваат некаде во втората половина на наредниот месец.

По натпросечно високите температури кои ќе се задржат и наредната недела кон средината на месецот се најавува заладување кое до крајот на ноември ќе ги спушти температурите и под просекот за овој период.

Слично време се очекува и кон крајот на месецот и почетокот на идниот кога утрата редовно ќе бидат во минус, а дневните температури нема да се качат над 8 степени.

Во втората половина на декември се најавува продор на влажна маса која во комбинација со температурите кои веќе во текот на денот ретко ќе надминуваат 3 степени може да услови снежни врнежи.

Влажно време според прогнозите не чека и за новогодишните и божиќните празници.

Најнови вести