среда, 22. јуни 2022. Вести денес: 160
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Вести

Зимата го изненади СДСМ: Студентските домови ги оставија без греење, откако им се донираше нафта се пофалија дека ја обезбедиле

Зимата го изненади СДСМ: Студентските домови ги оставија без греење, откако им се донираше нафта се пофалија дека ја обезбедиле

Иако СДСМ во нејзината програма ветуваше целосно подобрување на условите на студентите преку изградба на студентски град со нови студентски домови во Скопје како и изградба на нови студентски домови во градовите низ државата каде што има седиште на државен универзитет, не само што ништо од тоа не реализираше, туку како и секоја година откако се на власт така и оваа, студентите со недели се оставаат сред зима и во испитна сесија без греење и без топла вода.

Откако СДСМ ги остави студентски домови без греење, сега се пофалија преку социјалните мрежи дека ја обезбедиле нафтата потребна за греење, која всушност е донација од компанија.

Државниот студентски дом „Кузман Јосифовски-Питу“ во Скопје од 4 јануари немаше греење поради технички проблем со Агенцијата за стокови резерви, а ова за еден од медиумите го признава и самиот директор Виктор Велевски.

Дека ваквите пропусти не се случајност и дека на Владата е им се битни младите и воопшто не се грижи за нив се потврдува и со тоа што ваква ситуација имаше и во 2018 кога студентите во студентските домови беа оставени две недели без парно греење и топла вода.

Коронавирус