сабота, 4. април 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Зголемено нивото на Вардар кај Јегуновце

Зголемено нивото на Вардар кај Јегуновце

Водостојот на Вардар на мерното место кај Јегуновце е за повеќе од двојно повисок во однос на вчера, а на останатите три мерни места е речиси ист со вчерашниот, покажуваат последните мерења од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, нивото на Вардар и на останатите реки во земјава е пониско од вообичаеното за декември.

Водостојот на трите природни езера, пак, е ист како вчера, но кај Дојранското Езеро е повисок од повеќегодишниот просек за овој месец, а кај Преспанското и Охридското понизок.

Коронавирус