петок, 4. декември 2020. Вести денес: 98
Во живо

ВМРО-ДПМНЕ денес со блокада во Скопје и со протест во 20 градови, оставка на Заев веднаш!

home Вести

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Зголемено нивото на реките, езерата во рамки на просекот

Зголемено ниво на реките во однос на просекот за април се бележи денеска на Црни Дрим кај Ложани, на Вардар кај Јегуновце, Велес и Демир Капија, на Крива Река кај Крива Паланка, на Брегалница кај Штип, како и на Црна Река кај Новаци.

Податоците на Управата за хидрометеоролошки работи покажуваат дека водостоите на Охридското, Препанското и Дојранското Езеро, според денешните мерења, се во рамки на просекот.

Коронавирус