недела, 1. октомври 2023. Вести денес: 46
Во живо

Втора годишна конференција на Унија на ветерани на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица

home Вести

Зголемени водостоите на реките, Вардар излеан кај Јегуновце

Зголемени водостоите на реките, Вардар излеан кај Јегуновце

Тројно зголемено во однос на просекот за март е нивото на Треска кај Македонски Брод, а водостоите на Вардар, Пчиња и Сатеска се удвоени, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Нивоата на Крива Река, Брегалница и Црна Река не бележат поголеми отстапувања.

УХМР утрово соопшти дека реката Вардар наместа возводно и низводно од Јегуновце повторно е излеана.

Најнови вести