понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 174
home Вести

Зголемени водостоите на дел од реките

Зголемени водостоите на дел од реките

Зголемен водостој на Вардар кај Велес и Демир Капија, на Пчиња кај Катлановска Бања и на Црна Река кај Новаци во однос на просекот за јуни, покажува хидролошка информација на Управата за хидрометеоролошки работи.

Пониско ниво од просекот за јуни има реката Треска кај Македонски Брод, Крива Река кај Крива Паланка и Црн Дрим кај Ложани.

Нивото на Охридското Езеро е три сантиметри над дозволениот максимален водостој.

Нивото на Дојранското Езеро, пак, е три сантиметри  над јунскиот просек, а 11 сантиметри над договорениот максимален водостој, информира УХМР.

Најнови вести

Коронавирус