сабота, 1. октомври 2022. Вести денес: 0
home Вести

Зголемени се водостоите на Вардар, Пчиња и Црн Дрим

Зголемени се водостоите на Вардар, Пчиња и Црн Дрим

Нивоата на Брегалница кај Берово, како и на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро се во рамки на јануарскиот просек.

Зголемен е водостојот на реките Вардар кај Демир Капија, Пчиња кај Катлановска бања и Црн Дрим кај Ложани, во однос на просекот за јануари.

Значително под просекот е водостојот на Сатеска кај Ботун, како и на Вардар кај Јегуновце, Скопје Зајчев рид и Велес, информира Управата за хидрометеоролошки работи.

Нивоата на Брегалница кај Берово, како и на Охридското, Преспанското и Дојранското Езеро се во рамки на јануарскиот просек

Коронавирус