вторник, 3. октомври 2023. Вести денес: 0
home Вести

Зголемени нивоата на реките

Зголемени нивоата на реките

Речиси двојно зголемени во однос на просекот за март се нивоата на реките Вардар кај Зајчев Рид и Велес, Треска кај Македонски Брод и Сатеска кај Ботун, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, покачувања, но не драстични, покажуваат и Вардар кај Јегуновце и Демир Капија, Пчиња кај Катлановска Бања, Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Штип и Црн Дрим кај Ложани.

Нивото е пониско од мартовскиот просек само на Црна Река кај Новаци.

Најнови вести