вторник, 7. февруари 2023. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Најнов биланс: Во земјотресите во Турција и Сирија загинале повеќе од 3.000 луѓе, најмалку 15.500 повредени

home Вести

Зголемени нивоата на реките

Зголемени нивоата на реките

Врнежите ги зголемија водостоите на повеќето реки низ земјава. Според денешните хидролошки мерења, Треска покажува девет пати повисоко ниво од просекот за август, а Црна Река е тројно покачена. Надојден е и Вардар, кај Јегуновце и Велес бележи тројно, а кај Скопје и Демир Капија двојно зголемување.

Само Сатеска кај Ботун, Струмица кај Ново Село и Крива Река кај Крива Паланка се под августовскиот просек.

Кај езерата, состојбата од вчера е непроменета.

Како што стои во мерната табела на УХМР, утре кај сите реки се очекува зголемување на водостоите во однос на денешната вредност.