сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 33
home Вести

Зголемени нивоата на неколку реки и на Дојранското Езеро

Зголемени нивоата на неколку реки и на Дојранското Езеро

Зголемување на нивоата споредено со вчерашниот ден имаат реките Вардар кај Велес, Пчиња кај Катлановска Бања, Црна Река кај Новаци и кај Р.Б. Мост и Црн Дрим кај Ложани, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Зголемено ниво во однос на просекот за мај имаат реките Треска кај Македонски Брод и Црна Река кај Р.Б.Мост.

Минимално зголемување на нивото во однос на просекот се бележи кај Дојранското Езеро.

Коронавирус