недела, 27. септември 2020. Вести денес: 22
home Вести

Зголемен водостојот на Вардар кај Скопје Железнички мост и Јегуновце

Зголемен водостојот на Вардар кај Скопје Железнички мост и Јегуновце

Водостојот на Вардар кај Јегуновце и Скопје Железнички мост е зголемен  во однос на просекот за декември, покажува дневната хидролошка информација на Управата за хидрометеоролошки работи.

На останатите реки каде што се врши мерење и натаму има намалување на водостојот, позначително на Струмица кај Ново Село, Црн Дрим кај Ложани, Црна Река кај Новаци,  Брегалница кај Штип, Лепенец кај Скопје, Вардар кај Велес,…

Водостоите на Охридското и Преспанското се во рамки на просекот, додека кај Дојранското Езеро има минимнално зголемување.

Коронавирус