вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Зголемен водостојот на Вардар кај Јегуновце

Зголемен водостојот на Вардар кај Јегуновце

За два и пол пати е повисок водостојот на Вардар кај Јегуновце во однос на вчера, а на останатите три мерни места нивото на реката е во рамките на вчерашното, покажуваат последните мерења на Упрвата за хидрометеоролошки работи УХМР.

Водостојот кај останатите реки во земјава е во рамките на вчерашниот и најчесто е под просекот за овој месец.

Кај природните езера, пак, се забележува намалување на нивото на Преспанскот Езеро за два сантиметри во однос на вчера, кое исто така, е единствено под повеќегодишниот пресек за август.

Најнови вести

Коронавирус