петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

Зголемен водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Зголемен водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро

Водостојот на Преспанското и Дојранското Езеро е зголемен за по еден сантиметар во однос на вчера, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, нивото на Преспанското Езеро е за 86 санитиметри пониско од повеќе годишниот просек за април, додека водостојот на Доранското Езеро е за повеќе од три метри повисок од просечниот.

Пониски од просечните се и водостоите на сите реки во земјава и најчесто бележат благо намалување во однос на вчера.

Коронавирус