сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Зголемен водостојот на Дојранското и Охридското Езеро

Зголемен водостојот на Дојранското и Охридското Езеро

Водостојот на Дојранското Езеро е повисок за два, а на Охридското за еден сантиметар од вчерашниот, додека нивото на Преспанското Езеро е исто како вчера, покажуваат мерењата направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Сепак, само водостојот на Дојранското Езеро е повисок од вообичаениот за овој период од годината, додека кај Охридското е за еден, а кај Преспанското за 55 сантиметри понизок од повеќегодишниот просек за ноември.

Понизок водостој од вообичаениот имаат и реките во земјава, но е во рамките на вчерашниот.

Коронавирус