недела, 26. јуни 2022. Вести денес: 0
home Вести

Зголемен бројот на основци и средношколци во 2020/2021 година

Зголемен бројот на основци и средношколци во 2020/2021 година

На крајот на учебната 2020/2021 година, бројот на учениците во редовните основни училишта изнесувал 185 925, што е зголемување за 0,1 процент во однос на претходната учебна година.

Според податоците што денеска ги објави Државниот завод за статистика, во редовните средни училишта, на крајот на учебната 2020/2021 година имало 71 176 ученици, што е зголемување за 4,2 отсто во однос на учебната 2019/2020 година. (МИА)

Коронавирус