понеделник, 30. ноември 2020. Вести денес: 104
Во живо

Протест во Свети Николе- „Оставка на Заев, слобода на народот“

home Вести

Земјотрес ја стресе Македонија

Земјотрес ја стресе Македонија

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет воСкопје, денес 31.7.2019 година регистрира серија од земјотреси чии епицентри се наоѓаат на 150 km јужно од Скопје во соседна Албанија и потекнуваат од епицентралното подрачје Корча.

Најсилниот земјотресот во 16 часот и 21 минутисо локална Рихтерова магнитуда M L 4.4, беше почувствуван од населението на нашата Република, особено во Охрид, Струга и Ресен со интензитет од III-IV степени според Европската макросеизмичка скала.

Во Битола, Гевгелија иоколината земјотресот беше почувствуван со интензитет од III степени.

Коронавирус