среда, 8. декември 2021. Вести денес: 47
home Вести

Земјоделците од Тиквешијата разочарани од власта

Земјоделците од Тиквешијата разочарани од власта

Разочарани и револтирани земјоделци од атарот на селата Дреново и Дебриште реагираат на состојбата со наводнувањето во овој дел од Тиквешијата .Со изградбата на регионалниот пат Градско – Прилеп растурен е каналот за наводнување Дебриште -Дреново ,поточно западниот крак од каналот и сеуште истиот не е направен ,со што овошните и лозовите насади во овој дел се сушат поради немање вода ,производителите на пипер и патлиџан поради истата причина немаат направено насади . Јавно прашуваат до надлежните кога ќе се заврши оваа ситуација која дополнително го уништува и онака тешкиот живот на земјоделецот .

Коронавирус