вторник, 24. ноември 2020. Вести денес: 140
home Вести

Здравков: Бочварски ќе остане запаметен по бројните ветувања кои не ги оствари пред штипјани

Здравков: Бочварски ќе остане запаметен по бројните ветувања кои не ги оствари пред штипјани

Мандатот на оваа локална власт која до неодамна беше предводена од градоначалникот Благој Бочварски сегашен министерот за транспорт и врски ќе ја паметиме по бројните ветувања кои за жал не се остварија, обвинува Љубе Здравков од ВМРО-ДПМНЕ.

-Едно од тие ветувања кое пред штипјани беше презентирано како проблем што мора по итна постапка да се реши беше изградбата на главен колектор и пречистителна станица на реката Брегалница. Бочварски велеше: „Фекалните отпадни води од населбата Балканска исто така се излеваат во реката Брегалница и претставуваат потенцијален извор на зарази, особено за најмладите“, истакна тој.

Затоа, вели Здравков, редно е локалната самоуправа предводена од СДСМ да им одговори на граѓаните:

-До каде е ветената реконструкција на главниот градски колектор во должина од 2,5 километри на потег од АРМ до 8ми Ноември?

-Дали со превземањето на власта од СДСМ престанаа да се излеваат фекални отпадни и отровни води во река Брегалница?

-Дали кога СДСМ е на власт фекалните и еколошките проблеми во Штип, магично исчезнуваат?

-До кога штипјани ќе ги манипулирате со вашите изборни програми?

-Кој ќе ја преземе одговорност за нереализирањето на ветувањето од изборната програма на СДСМ која за жал има само 25% ниво на реализација и после 3 години од превземањето на локалната власт?

Коронавирус