петок, 30. септември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Здравев со порака до власта: Наместо декларативно залагање за независно судство, започнете со видливи дела

Здравев со порака до власта: Наместо декларативно залагање за независно судство, започнете со видливи дела

Вечерва во „24 Анализа“ гостуваше Киро Здравев,првиот човек на Судски совет кој што испрати порака до власгта дека наместо да се залагаат за независно судство преку зборови, нека започнат да се залагаат преку видливи дела.

„Сакам да кажам една работа, да испратам една порака до извршната и законодавната власт да нивната желба за самостално и независно судство не ја пласираат само декларативно туку со конкретни дејствија и видливо да потврдат дека и те како се заинтересирани за самостојноста и назависноста на судството“, истакна Здравев.

Здравев на самиот крај од емисијата нагласи дека најбитно е во иднина мора да се инвестира во човечките ресусрси од причини што тие инвестиции се најјаки капитални инвестиции.

Најнови вести

Коронавирус