среда, 23. јануари 2019. Вести денес: 0
home Вести

Завршува обуката за примена на техники со јаже за единиците на МВР

Завршува обуката за примена на техники со јаже за единиците на МВР

Кај напуштениот објект на одморалиштето на Средно Водно денеска ќе се одржи завршниот дел од напредната обука за примена на техники со јаже во полза на Единицата за специјални задачи, Секторот за криминалистичка техника и Единицата за водење на кучиња и дресура.

Обуката почна на петти јуни и завршува денеска, а ја спроведуваат двајца инструктори oд Националниот Центар за обука за алпинизам и помош (CNEAS) во склоп на на компаниите за безбедност кои се наоѓаат во Шамони и Бриансон, Република Франција.