сабота, 23. септември 2023. Вести денес: 45
home Вести

Затворањето на „Летниот кампус 2018“

Затворањето на „Летниот кампус 2018“

На армискиот полигон „Криволак“, денеска свечено ќе биде затворен  меѓународниот „Летен кампус 2018“, на кој учествуваат 11 држави.

Во рамки на церемонијата на која ќе присуствува и министерката за одбрана Радмила Шекеринска, ќе се одржи и тактичка вежба „Сеопфатен пристап кон мировните операции“.

Меѓународниот проект „Летен кампус 2018“ има за цел да ја доближи до младите питомци и идни мировници комплексноста на идните предизвици во постконфликтните операции. Се одржува во периодот од 26 јуни до 6 јули, во Центарот за обука „Пепелиште“ и армискиот полигон „Криволак“ и вклучува повеќе од 120 учесници од 11 држави, питомци од Австрија, Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Германија, Романија, САД, Косово, Хрватска, Црна Гора и Република Македонија како домаќин.