недела, 5. декември 2021. Вести денес: 113
home Вести

Затуровска до Заев: Барем еднаш почитувајте си го зборот и оставете опозицијата да предложи Јавен обвинител па после реагирајте

Затуровска до Заев: Барем еднаш почитувајте си го зборот и оставете опозицијата да предложи Јавен обвинител па после реагирајте

Многу е лесно да се одговара на договорени прашања. Но, ако сакате да бидете доследен на вашиот збор што го кажавте во минатото тогаш ќе дозволите опозицијата да го предложи јавниот обвинител па ќе видете кој предлог ќе го имате.

Така кажавте во минатото и ако верувате во вашата конструктивност ќе дадете забелешки на нашиот Закон за јавно обвинителство и веруваме дека ќе најдеме заеднички јазик и ќе го подржите.

Тоа е конструктивност и тоа е доблесност она што сте го кажале во минатото да си стоите на зборот, му порача претничката Лилјана Затуровска од ВМРО-ДПМНЕ на денешната собраниска седница за постаување на пратенички прашања.

Коронавирус